Sapattivapaan parhaita puolia on selkeästi ollut ajattelu. Kerrankin on ollut aikaa miettiä mitä haluaa ja minkä takia. Kaipaan työyhteisöä. Mielekästä ja innostavaa paikkaa jossa kohdata erilaisia ihmisiä, ideoida, luoda, toteuttaa ja saada aikaan. En kaipaa mukakiirettä: palavereita, joissa kymmenen hahmoa touhuaa kaikki omiaan ja lopputuloksena syntyy viivojen mukaan väritetty power point -esitys seuraavaa palaveria varten.

Vapaus on rentouttanut, auttanut asettamaan arjen touhotuksia mittasuhteisiinsa. Näkemään olennaisen epäolennaisesta ja kokeilemaan uusia juttuja. Tuotin elämäni ensimmäisen unelmakartan uravalmentajani innostamana ja vaikka aluksi suhtauduin asiaan hieman naureskellen, työ osoittautui itse asiassa aika hauskaksi ja jopa innostavaksi. Haluan palata takaisin juurilleni kirjoittajana. Inspiroidun uusista kohtaamisista ja valmentamisen eri muodoista. Tekemisen konkretia, tavoitteet, asioiden selkeyttäminen ja hyvinvointi tuntuvat juuri nyt entistä merkityksellisemmiltä.

Välillä lävitseni on väreillyt helpotuksen aalto, kun tajuan että tulevaisuus on omissa käsissä. Mahdollisia polkuja on useita ja valinta on vain ja ainoastaan itsellä. Olen ihmetellyt sitä, että samat polut ovat olleet olemassa myös silloin, kun olin töissä, mutta en niitä kyennyt näkemään vaikka yritin välillä vähän liikaakin. Mielen kovalevy oli ilmeisesti kaikenlaisen arjen tauhkan täyttämä, ettei varsinaiselle ajattelulle ja itsensä rehelliselle kuuntelulle ollut voimia tai aikaa.

Omien unelmien uhraaminen arjen alttarille on valtava sääli, koska ei ole aivan sama kuinka päivänsä käyttää. Harva kuolinvuoteellaan harmittelee vastaamattomia sähköposteja tai lukemattomia artikkeleita. Itse ainakin haluaisin iloita eletystä elämästä ja siitä, että on ollut rohkeutta tarttua tilaisuuksiin silloin kun niitä on eteen tullut. Olla sinut sydämensä kanssa vailla selityksiä.

Hyvän mielen korttipakasta nousi päivän lauseeksi Elämäni on täynnä mahdollisuuksia. Mainio  ohje mahdollisuuksien havaitsemiseen on esittää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Tämä pätee myös omien unelmiensa kuunteluun ja ehkä myös helpottaa keskittymään juuri sillä hetkellä kun tuntuisi ettei tähän olisi nyt aikaa.

Hyvän mielen taitojen ihmiskoe

päivä 1/21 Kuuntelemalla osoitan arvostavani toista
päivä 2/21 Hyväksyn sen, etten tiedä
päivä 3/21 Ylläpidän ihmissuhteita, joista saan voimaa ja energiaa
päivä 4/21 Huomaan ympärilläni olevan kauneuden
päivä 5/21 Nautin omista ja toisten onnistumisista
päivä 6/21 Osaan eläytyä toisten asemaan ja auttaa
päivä 7/21 Päästän irti ajatusmalleista, jotka hankaloittavat elämääni
päivä 8/21 Näen asiat sellaisina kuin ne ovat
päivä 9/21 Luotan sisälläni olevaan tietoon
päivä 10/21 Ammennan voimaa luonnosta
päivä 11/21 Olen sitoutunut saavuttamaan tavoitteeni, vaikka se veisikin aikaa
päivä 12/21 Tarkastelen asioita eri näkökulmista
päivä 13/21 Elämäni on seikkailua
päivä 14/21 Päästän irti siitä, mikä ei enää palvele
päivä 15/21 Valitsen sanani rakentavasti
päivä 16/21 Elämäni on täynnä mahdollisuuksia