Unohda välillä aikataulut. Tee jotain vain tekemisen ilosta ilman suorittamista tai ohimossa jyskyttävää painetta lopputuloksesta. Anna mennä ja nauti hetkestä.

Koska viimeksi olet suhtautunut elämään seikkailuna? Lasten kanssa homma on huomattavasti luontevampaa kuin aikuisiällä, koska pienille ihmisille usein riittää se mitä on saatavilla ja heidän on helpompi olla välittämättä menneestä tai tulevasta. Toimintaa ohjaa aito riemu juuri löydetystä oksankarahkasta, reitillään ahkeroivasta muurahaisesta tai vapaudesta juosta pellolla täysillä.

Päivän Hyvän mielen lause on Elämäni on seikkailua. Se on ennen kaikkea asennekysymys. Seikkailu liittyy helposti matkailuun ja lomiin. Parhaimmillaan uusien paikkojen, kaupunkien, erämaiden tai ihan vaan lähimetsän mustikka-apajien löytäminen sitä onkin. Silloin mieli on otollisempi elämään aikatauluttamatonta aikaa ja tekemään spontaaneja ratkaisuja.

Mikä estää meitä sitten toimimasta näin myös arjessa. Marssisi vain viikkopalaveriin sillä asenteella, että seuraavasta tunnista muodostuu seikkailu. Joo, älytön ajatus, mutta olen tosissani. Mitä se tarkoittaisi kokouksen lopputuleman kannalta? Miten kohtelisit työkavereitasi tai käsiteltävää asiaa? Uppoutuisitko tietokoneesi syövereihin vai olisitko kenties enemmän läsnä? Syntyisikö luovia ratkaisuja enemmän, kun energiaa vapautuu aitoudelle ja löytämisen ilolle. Vai komentaisiko esimiehesi sinut mielentilatutkimukseen työkavereiden keskittyessä pyörittelemään silmiään. Jos näin käy, niin voi tietysti miettiä mitä se kertoo ympäristöstä.

Aivot ovat monessa mielessä kiehtova elin. Jos niille esimerkiksi esittää kysymyksen tai kommentin, niin siellä pyritään kiireen vilkkaa löytämään ratkaisu. Ajatellaan vaikka aamuja, mikä on ensimmäinen ajatus päässäsi kun kello soi? Miten usein kiroat herätyksen kovaa ääntä, liian lyhyitä yöunia, tunnet vihlaisuna kuinka mieli parahtaa voimattomasti ei vielä. Mieti millaisia vastauksia ja tulevaa päivää aivosi lähtevät näiden ajatusten perusteella rakentamaan.

Entäs jos ensimmäinen ajatuksesi olisikin Tästä päivästä tulee seikkailu. Kannattaa ainakin kokeilla, se ei nimittäin maksa mitään ja parhaimmillaan voi syntyä ihmeitä.

Hyvän mielen taitojen ihmiskoe

päivä 1/21 Kuuntelemalla osoitan arvostavani toista
päivä 2/21 Hyväksyn sen, etten tiedä
päivä 3/21 Ylläpidän ihmissuhteita, joista saan voimaa ja energiaa
päivä 4/21 Huomaan ympärilläni olevan kauneuden
päivä 5/21 Nautin omista ja toisten onnistumisista
päivä 6/21 Osaan eläytyä toisten asemaan ja auttaa
päivä 7/21 Päästän irti ajatusmalleista, jotka hankaloittavat elämääni
päivä 8/21 Näen asiat sellaisina kuin ne ovat
päivä 9/21 Luotan sisälläni olevaan tietoon
päivä 10/21 Ammennan voimaa luonnosta
päivä 11/21 Olen sitoutunut saavuttamaan tavoitteeni, vaikka se veisikin aikaa
päivä 12/21 Tarkastelen asioita eri näkökulmista
päivä 13/21 Elämäni on seikkailua