Laita hyvä kiertoon

Kiitollisuudenvelka on ruma sana. Siihen on sisään kirjoitettu ajatus, että jos autan sinua niin jäät siitä minulle jotain velkaa. Et jää. Myötätunnon avulla hyvän voi laittaa kiertoon ihan vastikkeetta, pienillä teoilla.

Englanniksi auttamisesta voi kiittää vaikka sanomalla I owe you one. Kannatan siihen sisältyvää aktiivista viestiä enemmän kuin syyllistävää kiitollisuudenvelkaa. Hyviä tekoja ja toisten auttamista pitäisi pystyä tekemään pyyteettömästi ja onneksi sitä voi opetella koko elämänsä. Päivän Hyvän mielen kortti on siis Osaan eläytyä toisten asemaan ja auttaa.

Auttaminen herättää pyyteettömyyden lisäksi monenlaisia muitakin tunteita. Maailmantuska esimerkiksi, yritys ymmärtää sitä, kuinka paljon avun tarpeessa olevia ihmisiä planeetallamme on. Puhumattakaan luonnonsuojelusta. Mitä yksi ihminen voi tehdä kaiken tämän edessä muuta kuin tuntea pienuutta ja nöyryyttä.

Asioiden tiedostaminen ja epäkohtien nostaminen keskusteluun ovat arvokkaita asioita, etenkin kun ne tehdään toisia kunnioittavalla tavalla. Auttamista voi olla ihan se, että sanoo oman rehellisen mielipiteensä ääneen.

Uskon silti, että teot, ihan pienetkin, ovat niitä jotka lopulta muuttavat asioiden suuntaa. Oven avaaminen kanssakulkijalle, lahjoitus hyväntekeväisyyteen, roskan kerääminen tai lastenhoitoapu. Ei näiden tekojen pitäisi synnyttää velkavankeutta kenellekään vaan päinvastoin. Olisi mahtavaa jos ne sytyttäisivät itsessä kipinän laittaa hyvä kiertoon.

Ihmiskoe Hyvän mielen taidoista

päivä 1/21 Kuuntelemalla osoitan arvostavani toista
päivä 2/21 Hyväksyn sen, etten tiedä
päivä 3/21 Ylläpidän ihmissuhteita, joista saan voimaa ja energiaa
päivä 4/21 Huomaan ympärilläni olevan kauneuden
päivä 5/21 Nautin omista ja toisten onnistumisista
päivä 6/21 Osaan eläytyä toisten asemaan ja auttaa

2 Comments

  1. ”Auttamista voi olla ihan se, että sanoo oman rehellisen mielipiteensä ääneen.” Osuva lause sekä olen samaa mieltä. Lauseeseen voisi myös liittää välittämisen.

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2020 Outdoor option

Theme by Anders NorenUp ↑