Hermoilin Berliinin maratonin lähtöviivalla vuonna 2013, kun silmiini osui World Marathon Majorsin mainoskyltti. Siinä luki isoilla kirjaimilla kuusi kaupunkia, jossa osakilpailut juostaisiin: Tokio, Boston, Lontoo, Berliini, Chicago ja New York.

Naureskelin epäuskoisena mielessäni, että olisipas metkaa jos voisin juosta nuo kaikki.

Juoksuharrastukseni syveni vaivihkaa ja muutti elämäni seuraavan kolmen vuoden aikana. Lähdin työelämästä ja hyppäsin tyhjän päälle, koska halusin selvittää mikä minusta tulee isona. Laihduin kuin huomaamatta kahdeksan kiloa. Muutin yksin asumaan. Ja kyllä, juoksin myös nuo kaikki kuusi World Marathon Majors -maratonia.

Matkan varrella opin, että ensimmäinen askel unelmien toteutumiseen on uskaltaa tunnustaa ne itselleen ja toinen askel on sanoa ne ääneen.

Unelma nro 1: Seven Continents Club

Törmäsin Seven Continents Clubiin puolivahingossa, kun surffailin netissä ja tutkin missä kaikkialla maratoneja oikein juostaan. Kävi ilmi, että kaikilla maailman mantereilla.

Ajatus tuntui ensin pähkähullulta ja juuri siksi se alkoi kiehtoa niin kovasti. Matkustella nyt maailman ääriin vain saadakseen juosta 42 195 metriä.

Jaa, miksipä ei!

Potkaisin unelmaani vauhtia asettamalla itselleni aikarajan, vuoteen 2023 mennessä. Täytän nimittäin silloin 50 vuotta.

Tähän mennessä olen ylittänyt maratonin maaliviivan Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Jäljellä ovat vielä Australia, Etelä-Amerikka, Afrikka ja Antarktis.

Unelma nro 2: Pacific Crest Trail

Pacific Crest Trail on 4 265 kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kulkee Meksikon rajalta Kanadan rajalle. Matkan taivaltamisessa menee keskimäärin aikaa noin puoli vuotta.

Luin ensimmäisen kerran reitistä Cheryl Strayedin kirjasta Villi vaellus. Myönnän, kuulun tähän ryhmään, joiden unelmia Strayedin omakohtainen tarina inspiroi. Haastava vaellus halki Pohjois-Amerikan, jossa olet yksin villin luonnon ja omien ajatustesi keskellä.

Pacific Crest Trail eli PCT tuntuu niin mammuttimaiselta, pelottavalta ja saavuttamattomalta, että sen täytyy olla juuri minulle räätälöity unelma. Kuljen kohti PCT:tä vuoteen 2033 mennessä.

Sitä odotellessa lähiaikojen unelmiani ovat kesä- ja talvivaellukset muun muassa Haltilla, Huippuvuorilla, Islannissa ja Grönlannissa.