Älä kysy tätä juoksijalta

Juokseminen on minulle rakas harrastus ja juttelen siitä mielelläni. Saatan helposti jaaritella aiheesta loputtomiin jos joku erehtyy kysymään miten treenit ovat sujuneet tai missä juoksen seuraavan maratonin. On kuitenkin teemoja, jotka saavat silmäkulman nykimään ja keskustelun tyssäämään kuin seinään. Laadin 10 kohdan listan, joita kannattaa välttää mikäli otat kontaktia minun (tai lajitoverini) kanssa.

1.Miten sun polvet kestää rasitusta?
Eihän sohvaperunoiltakaan kysellä alvariinsa miten heidän takapuolensa kestää istumista. Peukalosääntö on, että juoksijoilta ei kannata oma-aloitteisesti kysyä polvista, nilkoista, pohkeista tai ylipäätään yhtään mistään ruumiinosasta ja sen kestävyydestä.

Kuva Quickmeme

2. Kyllä se siitä.
Tätä kuulee yleensä, jos on joutunut telakalle syystä tai toisesta. Sanottakoon se nyt suoraan, että ketutuksen määrä on pakkolevossa armoton. Ainoa tapa selvitä tilanteesta kuivin jaloin on kuunnella vaiti tai pysyä alunperinkin pois tieltä. ”Se ei nimittäin siitä.”

Kuva Empire Runners Blog

3. Helppohan se sinun on, kun voit syödä mitä vaan.
Juokse itse parituhatta kilometriä vuodessa ja tule sitten sanomaan onko se helppoa vai ei. Sitäpaitsi, vaikka monet mieltävät juoksun hullujen hommaksi ei se sitä tarkoita, että voi syödä ”ihan mitä vaan”. Mitä tuo lausahdus edes tarkoittaa, pikkukiviä? Rekkalastillista laskiaspullia? Kolmen kilon tartarpihviä?

Kuva Active.com

4. Olisit lähtenyt aiemmin, niin ei tarttis juosta.
Ei voi olla totta! Onko tosiaan näin?

Kuva Relatably

5. Eikö juokseminen ole valtavan tylsää.
Juoksu on tuhat kertaa inspiroivampaa, kuin kuunnella ennakkoluuloja tai latteuksia. Parasta omaa aikaa ikinä. Suosittelen kokeilemaan!

Kuva opb.org

6. Pakkoko se on pakkasella mennä juoksemaan?
Pakko.

7. Kyllä minäkin intissä juoksin yli kolme tonnia Cooperin testissä.
Älä, ja se tapahtui millä vuosituhannella? Jos luulet, että ikivanhoilla juoksuennätyksillä keuliminen tekee vaikutuksen, voin kertoa ihan käsi sydämellä: ei tee.

Kuva mygoal.de

8. Voititko maratonin?
Mietitäänpä. Ketäs meitä siellä nyt oli, kenialaisia ja etiopialaisia maailmanmestareita sekä tuhansia muita kovatasoisia juoksijoita. Ööö, en voittanut, hitsi. Voin kertoa myös salaisuuden, aika harva sinne lähtee palkintosijaa hakemaan. Valtaosa juoksijoista voittaa matkan edetessä taisteluita ainoastaan oman päänsä sisällä.

Kuva MarathonFoto.

9. Miksi sinulla on noin monet lenkkarit?
Minulla on niin valtavan suuret kaapistot, etten keksinyt millä muullakaan ne täyttäisin. SIKSI KOSKA LENKKARIT KULUVAT KÄYTÖSSÄ.

Kuva Corner of Confessions

10. Ei oo enää pitkä matka maaliin.
Hyvää tarkoittava kannustus toimii vain, jos maaliviiva on näköpiirissä. Kaikkialta muualta on pitkä matka maaliin. Todella pitkä.

Kuva I Love to Run

Postauksen pääkuva on lainassa Elonetistä.

2 Comments

  1. Tämä on kyllä niin hyvä.

    Toki lisäisin listaan vielä, että kuinka mones olit? …öö, jotain 4267:s tai 4266:s…
    😀

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2020 Outdoor option

Theme by Anders NorenUp ↑