Kirjassani Juoksijan sielu (Bazar, 2018)  kerron, miten satunnaisesta sunnuntailenkkeilijästä tuli ensimmäinen suomalainen nainen, joka on juossut World Marathon Majors -sarjan kaikki kuusi maratonia: Tokio, Boston, Lontoo, Berliini, Chicago ja New York.

”Kiehtova kirja juoksemisesta.”
Kotilääkäri-lehti

Käyn läpi kokemuksiani maratonmatkoilta eri puolilla maailmaa sekä huippujuoksijoiden juoksuleiriltä Keniassa. Juoksijan sielu tarjoaa vertaistukea niin juoksijoille kuin heidän lähipiirilleenkin.

Olen myös haastatellut pariakymmentä asiantuntijaa, jotka valottavat juoksemista eri näkökulmista. Mukana ovat muun muassa evoluutiopsykologi Markus J. Rantala, juoksuvalmentaja Aki Nummela, sosiologi Hanna Vehmas ja kenialaisen juoksun kummisedäksikin kutsuttu Brother Colm O’Connell.

Juoksijan sielusta sanottua

”Jokaisen (juoksu)tarina on eri, mutta hämmästyttävän paljon samaa tuntuu kaikilla olevan. Kisojen jälkeistä euforiaa, koko harrastuksen järkevyyden kyseenalaistamista ja hölmöilyä kuten toipilaana juoksemista tai hoippumista maaliviivalle pahoinvoivana. Kaiken kaikkiaan kirja yllätti minut positiivisesti monipuolisuudellaan, syvällisyydellään ja rehellisyydellään olematta kuitenkaan revittelevä ja mässäilevä.”
Lenkillä-blogin Elina

”Kirja on hieno, moneen suuntaan avautuva ja erittäin hyvin kirjoitettu. Vierastan sanaa ’inspiroiva’ sen ylikäytön vuoksi, mutta tämä kirja oli nimenomaan inspiroiva. Luin sen eilen loppuun, ja se jäi rassaamaan aivojen ’kaipuu elämänmuutokseen’ -lohkoa.”
Lukijapalaute Marilta

Juoksijan sielu tavoittaa hyvin niin kahden ja puolen tunnin maratonalittajat kuin kuuden tunnin kellottajatkin. Virolainen ei tunnelmoi ja murehdi teoksessaan vain omien lenkkien sekä kisojen parissa. Hän on hakenut onnistuneesti tietoa kestävyysurheilun asiantuntijoilta ja nivonut tylyn faktan omiin kokemuksiinsa. […] Juoksijan sielu on sopiva sekoitus kuntoilijan omia kokemuksia ja tietoa maratonin maailmasta.”
Outi Poikonen, Savon Sanomat

”Oli mahtava lukea uskomaton tarinasi läpi kaikkien majoreiden. Olen vieraillut useissa noista kaupungeista vaimoni kanssa matkoillamme, mutta en ole ajatellut niitä juoksijan näkökulmasta. Tykkäsin myös paljon kun teksti oli kirjoitettu rakkaudella, sekä itseään ja vaikeita asioita pohdiskellen. Erityisesti plussaa myös siitä, että itseäni ärsyttävät juoksuaiheiset memet, 2 pennin aforismit yms sloganit, joita some on pullollaan, puuttuivat sivuilta. Mielestäni kirjasi tuntui elämänläheiseltä ja aidolta, toisin kun moni asia nykypäivän hektisessä maailmassa.”
Lukijapalaute Teemulta