Juoksijan paras ystävä

Olen elänyt viimeiset 18,5 vuotta Viivi Petterssonin kanssa. Tällä kokemuksella voin sanoa, että juoksijan ja kissan ystävyyssuhde hakee vertaistaan.Kukaan ei nimittäin ymmärrä juoksun hienovireisiä vivahteita, kuten kissa. Tässä muutama perustelu väitteeni tueksi.

Pettersson antaa lenkkirauhan. Vanha rouva voi olla kärttyinen siitä, että poistun hänen näköpiiristään, mutta kertaakaan hän ei ole hiillostanut hihna suussaan tai ulvonut oven suussa, että pääsisi mukaan vetämään siksakkia lenkkireitillä tai kakkaamaan naapurin postilaatikon viereen.

Pettersson osaa painottaa kiireiselle juoksijalle myös levon merkitystä.

Pettersson ei järsi lenkkareita pilalle. Päinvastoin, hän ilahtuu vilpittömästi jokaisesta uudesta kenkäparista. Ja jos tarkkoja ollaan, niin kengät sinällään eivät häntä edes kiinnosta. Pettersson näet möyrii kenkälaatikkoon, kääntyilee kunnes löytää sopivan asennon ja asettuu uuteen valtakuntaansa tyytyväisesti huokaisten.

Uudet lenkkarit ovat suorastaan win-win-tilanne.

Pettersson tuunaa juoksuvaatteeni. Kertaakaan. Ei kertaakaan minun ole tarvinnut olla huolissani siitä, etteikö valkeita, punaisia tai mustia karvoja löytyisi trikoistani tai juoksupaidasta. Yleensä myös sukista. Ja sykevyöstä. Voin siis olla varma siitä, että tunnistan juoksuvarusteeni missä ja milloin vain.

Puhtaan pyykin pino merkitsee Petterssonille jälleen kovaa urakointia

Pettersson auttaa venyttelemään. Tai joogaamaan. Tai huoltamaan kehoa. Maton leväyttäminen lattialle on varma merkki Petterssonille, että nyt on syytä tulla kiireen vilkkaa vahtimaan toimenpiteitä. Joskus vanha rouva puree kainalosta lankuttaessa, joskus puhdistaa naamasta ylimääräiset hiet tai toisinaan kellahtaa vatsalihasliikkeiden aikana matolla juuri siihen kohti, mihin meinasin itsekin kellahtaa.

Tällä lailla sitä yhdessä venytellään

Pettersson arvostaa proteiinia. Eipä tästä sitten sen enempää.

Pettersson ymmärtää mistä puhutaan, kun puhutaan juoksijan ravintoaineista.

Pettersson rakastaa saunomista. Mikäpä on autuaallisempaa lenkin jälkeen kuin kuuma sauna. Pettersson on samaa mieltä. Hän on vakituinen löylyttelijä ja nauttii kanssani etenkin puusaunan lämmöstä. Ai että!

Kyllä pitkän lenkin jälkeinen sauna on parasta!

Viivi Petterssonia voi muuten seurata Instagramissa.

2 Comments

  1. Ihan paras postaus! Tätä mä oon vähän odottanutkin. Hu nähdään!

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2020 Outdoor option

Theme by Anders NorenUp ↑