Mitkä kappaleet lyövät maratonilla muurin päreiksi ja mitkä toimivat siinä vaiheessa, kun sunnuntain pitkä lenkki alkaa tuntua pitkältä? Paras henkilö vastaamaan kysymykseen on parikymmentä vuotta DJ:nä ja radiojuontajana toiminut sekä itsekin kestävyysjuoksuun hurahtanut Kimmo Sainio.

Musiikin merkitys juostessa korostuu etenkin silloin, kun oma mieli ei enää suostu yhteistyöhön. Kimmo vertaa musiikkia valokuviin, sillä molemmat vievät ajatukset nopeasti muistoihin, tarinoihin tai tärkeisiin elämänvaiheisiin. Niiden synnyttämä tunne antaa voimaa oikealla hetkellä.

”Kun juoksen yksin, niin minulla on koko ajan kuulokkeet päässä. En pystyisi juoksemaan pitkiä matkoja niin, että kuuntelisin pelkästään omaa hengitystä.”

Top3 – Pitkät lenkit

Sunnuntain pitkä lenkki takaa hyvät yöunet ja estää maanantaita iskemästä päälle kovin pahasti. Kimmon suosikkibiisit pitkille lenkeille tahdittavat myös passelisti askelten rytmiä.

1. Antonio Carlos Jobim, Children’s Games

”Bossa novan tahdissa kilometrit vain liukuvat ohi ja pääsen sopivaan sielunmaisemaan. Tämä kappale kuljettaa suoraan kohti kesää.”

2. Calvin Harris, Slide ft. Frank Ocean, Migos

”Täydellinen, omaan juoksutahtiini iskevä rytmi.”

3. Seeb, Breathe

”Vauhtia ja tunnelmaa sopivassa suhteessa.”

Top3 – Kovat treenit

Musiikki antaa parhaimmillaan voimaa, uhoa ja sisua, jotta rankat harjoitukset saa vedettyä kunnialla läpi. Kimmon soittolistalta löytyy näihin hetkiin räppiä sekä räjähtävää energiaa.

1.Foo Fighters, All My Life

”Ilman tätä kappaletta en voi juosta. Loistava energiapaukku, etenkin siinä vaiheessa kun biisi lähtee käyntiin.”

2. LL cool J, Mama Said Knock You Out

”Tarvitsen kovissa treeneissä musiikkia, missä ei anneta periksi. Tästä löytyy voitontahtoa, uhoa ja uskottavuutta.”

3. Gang Starr, Take It Personal

”Ammennan tämän kappaleen aikana voimaa lapsuudestani. Peilaan mielessäni omaa historiaani samalla, kun kroppa juoksee nykyhetkessä nopeita vetoja.”

Top3 – Maratonit

Kimmon maratonsoittolista on yhdistelmä rajua ja raakaa sekä lempeää ja energistä. Biisit tulevat tarkoituksella satunnaisessa järjestyksessä, sillä on hauskaa yllättää itsensä, kun ei tiedä etukäteen mikä kappale antaa voimaa milläkin hetkellä.

1. Muse, Survival

”Kappaleen alkusanat kertovat kaiken. Aivan ehdoton, joka hetkeen sopiva, täydellinen biisi.”

Race
Life’s a race
That I am gonna win
Yes, I am gonna win
And I’ll light the fuse
And I’ll never lose
And I choose to survive
Whatever it takes

2. Linkin Park, Given Up

”Raju biisi ja hurjat sanat. Huolimatta kappaleen sanoituksesta, en todellakaan luovuta. Olen harjoitellut ja nyt mennään.”

3. Main Source, Fakin The Funk

”Rytmibiisini maratonilla. Kun tämä alkaa soimaan, niin ryhtini paranee välittömästi ja saan hyvää energiaa.”

Lue lisää

Omat suosikkini löydät täältä: Juoksubiisien top10

Outdoor option myös Instagramissa