Ulkona on pimeää, vettä sataa ja kotisohva houkuttelee enemmän kuin treenit. Miten pitää yllä liikunnan kipinää, kun arki tahtoo huuhtoa mennessään? Kysyin treenivinkkejä maailman nopeimmalta ratakelaajalta Leo-Pekka Tähdeltä, paljon matkustavalta F1-toimittajalta Mervi Kalliolta sekä psykologian tohtorilta Satu Kaskelta

The Camp  alkaa torstaina ja olen siellä esiintymässä yhdessä Mervin, Leo-Pekan, Sadun ja monen muun kanssa. Kyseessä on kolmen päivän leiri Kuortaneen urheiluopistolla, jonka osallistujia yhdistää liikunnallinen elämäntapa tai ainakin kova halu siihen.

Tapahtuma tarjoaa käytännön tiedon ja taidon lisäksi kokemusten vaihtoa, yhteistreenejä sekä luentoja. Olen niin innoissani päästessäni mukaan, että jututin puhujakollegoita jo etukäteen ja kysyin heidän parhaat treenivinkkinsä.

Mervi Kallio

Mervi on Suomen suosituimpia tv-esiintyjiä ja tuttu kasvo kaikille formulamaailmaa seuraaville. Hän on tehnyt uran myös lentoemäntänä, joten työssä matkustaminen on tuttua muutenkin kuin F1:n maailmasta.

”Suunnittele treenit etukäteen ja pysy suunnitelmassasi.

Älä lipsu.

Jos matkustat paljon, pakkaa laukkuun aina ohut jumppapatja, kuminauha ja hyppynaru. Hyvän treenin voi tehdä missä vain.”

Satu Kaski

Satu on psykologian tohtori, tietokirjailija ja ammattivalmentaja. Hänen erikoisalaansa ovat psyykkiset valmennukset, esimies- ja työyhteisövalmennukset sekä erilaiset koulutukset.

”Pysähdy ja kuuntele itseäsi ja omia tarpeitasi. Silloin tunnet, mikä on sinulle missäkin kohtaa hyväksi.”

Leo-Pekka Tähti

Leo-Pekka on maailman nopein ratakelaaja, viisinkertainen paralympialaisten voittaja  sekä Vuoden Urheilija 2016. Hänelle on tähän mennessä kertynyt peräti 27 arvokisamitalia, joista tuoreimmat mies nappasi itselleen Berliinin EM-kisoista.

”Kannattaa asettaa itselleen sopiva tavoite. Sellainen, joka on realistista saavuttaa.

Harjoittele myös mahdollisuuksien mukaan kaverin kanssa tai hyvässä porukassa. Tuolloin on pienempi kynnys aloittaa treenaaminen.”

Tarja Virolainen

Olen nykyisin aktiivikuntoilija, jonka elämän käännekohdissa juoksu on näytellyt merkittävää roolia. Kirjani Juoksijan sielu kertoo siitä, mitä tapahtuu kun uskaltaa seurata unelmiaan. Se on myös tarina elämäntapamuutoksesta ja tietenkin juoksusta.

”Tee mieluummin usein ja vähän kuin harvoin ja paljon. Silloin saat liikunnasta rutiinin arkeesi.”